• Opakowania ekologiczne

Troska o środowisko naturalne jest dzisiaj widoczna znacznie bardziej, niż jeszcze przed kilkoma laty. Firmy coraz chętniej promują ekologiczne podejście w swojej działalności oraz zachęcają klientów do podążania tą samą drogą. Opakowania biodegradowalnesą wyrazem społecznej odpowiedzialności. Są jednocześnie praktyczne, funkcjonalne i rewelacyjnie sprawdzają się w swojej roli, jaką mają do odegrania. Ilość dostępnych w naszej ofercie ekologicznych opakowańpozwala na idealne dopasowanie modelu pod względem kształtu, wielkości i pojemności do rodzaju dania, sytuacji czy sposobu serwowania. W połączeniu z torbami papierowymi  nieodmiennie tworzą znakomity duet.

Dlaczego warto wybierać eko opakowania?

Proponowane przez nas opakowania biosą wykorzystywane w miejscach ceniących sobie przede wszystkim profesjonalizm, ekologiczne podejście do życia i prowadzenia swojej firmy; hołdują też takim ideologiom, jak zero waste. Nasze patyczki bambusowe, talerzyki papierowe,  opakowania na frytki czypudełka na pizzę spełniają każde powyższe kryterium. Wszystkie opakowania tego typu produkowane są z surowców w 100% bezpiecznych dla środowiska, ekologicznych, biodegradowalnych oraz nadających się w całości do recyklingu. W zależności od rodzaju opakowania, wytwarza się je z pulpy celulozowej, kształtując odpowiednią formę, na przykład specjalnych pojemników na żywność czy opakowań na tortille.W innych przypadkach wykorzystuje się też niebieloną, odpowiednio powlekaną celulozę, która zapewnia komfortowe użytkowanie mimo zastosowania przyjaznych środowisku materiałów. To ich kolejny plus – niezależnie od surowca, ich pragmatyzm zawsze będzie nie do zakwestionowania. Są wygodne, funkcjonalne, a po ich użyciu można je z czystym sumieniem wyrzucić, nie obawiając się o szkody dla Ziemi. Wykorzystane opakowania ekologiczneprzydadzą się po raz kolejny, kiedy tylko przejdą przez proces recyklingu. Absolutnym majstersztykiem, jaki mamy do zaoferowania w katalogu eko opakowań, są opakowania z trzciny cukrowej – to najlepszy dowód na to, że bliżej w zgodzie ze środowiskiem naturalnym być się już nie da. Wykorzystywanie w swojej działalności gastronomicznej jednorazowych, a jednocześnie bezpiecznych i biodegradowalnych opakowań jest opłacalne – cena choćby kubeczków papierowychtego typu często jest znacznie niższa niż klasycznych plastików. Najbardziej jednak zyskuje sama marka – staje się bardziej wiarygodna, jeśli chodzi o wszelkie proekologiczne akcje specjalne oraz kampanie. To najlepszy krok do pozyskania świadomych klientów, czujących spoczywającą na ich barkach odpowiedzialność za ratowanie swojego środowiska naturalnego poprzez ochronę najbliższego otoczenia podczas codziennych zakupów czy spożywania posiłków.

Jakie ekologiczne opakowania można znaleźć w naszej ofercie?

Dokładamy wszelkich starań, aby nasza oferta opakowań biodegradowalnychbyła kompleksowa, dlatego regularnie uzupełniamy nasz katalog o nowe produkty, spełniające oczekiwania różnych sektorów gastronomii i ich odmiennych oczekiwań. Nasi Klienci mogą znaleźć w proponowanej ofercie produkty do wydawania posiłków na wynos lub serwowania ich wprost z foodtracków czy w warunkach plenerowych. Obok miseczek jednorazowychnasza oferta obejmuje m.in.: miski sałatkowe, klasyczne talerze oraz kubeczki, specjalne miski do serwowania lodów czy przekąsek, opakowania na frytki, drewniane, designerskie łódeczki, wytrzymałe i estetyczne sztućce. Nie brak również papierowych owijek, holderów do kubków na gorące napoje, niezbędnych na stołach drewnianych wykałaczek, słomek papierowychczy mieszadełek. W ostatnim czasie ogromnym zainteresowaniem wśród serwujących fast-foody cieszą się drewniane rożki, idealne do podawania wrapów. Uzupełnieniem oferty są papierowe torby z uszami, mogące pomieścić nawet do kilku posiłków. Nasze opakowania nadają się do podawania posiłków na wynos i na miejscu, niezależnie od ich rodzaju czy temperatury. Z powodzeniem można przechowywać w nich zupy, lody, gorące i zimne napoje – ich trwałość jest jak dotąd niezawodna – w każdej sytuacji. Dostępne są w kilku rodzajach, jeśli chodzi o pojemność lub gramaturę, dzięki czemu zawsze można je optymalnie dopasować do wielkości serwowanych dań i dodatków.

Jak w pełni wykorzystać potencjał biodegradowalnych opakowań?

Proponowane przez nas rozwiązania są stworzone do każdego rodzaju gastronomii – małej i wielkiej. Dzisiejsze realia nakazują być przygotowanym na każdą ewentualność, w tym umożliwić gościom zabranie posiłku ze sobą. Eko opakowania gwarantują firmie rozwój, poszerzanie swoich horyzontów i przyciąganie uwagi nowych klientów, szczególnie tych zaangażowanych w prośrodowiskowe trendy. Nasze produkty są niezastąpione także w małej gastronomii, gdzie w sezonowych budkach czy w kultowych już dzisiaj foodtrackach ich wartość jest nieoceniona. To właśnie tam zapotrzebowanie na bezpieczne dla środowiska opakowania na wynos jest największe. Warto chwalić się takimi inicjatywami i przechodzeniem na „zieloną” stronę. Klient ma dzięki temu pewność, że trafił pod odpowiedni adres i tym chętniej zamówi coś od tak funkcjonującej restauracji, kawiarni czy punktu gastronomicznego.